Eerste Liefde

De serie Eerste Liefde verscheen in het voorjaar van 2011. Daarin ging het maar deels over de haken en ogen van de eerste schreden, het ging vooral over de tijdgeest.

Marjo Ariës Marjo Ariës

René en ik zaten bij elkaar op het Montessori Lyceum. Ik zal dertien of veertien zijn geweest. Hij was even oud als ik, maar hij had al heel wat vriendinnetjes versleten.
Lees meer

Janhuib Blans Janhuib Blans

We hebben het toch niet over de eerste relaties of de eerste seksuele contacten? We hebben het over de eerste liefde. En dat was Marco. Hij was 18, ik 23.
Lees meer

Carel Beunting Carel Beunting

Ik was er nogal laat mee. Op de Nicolaas Maesschool en later op het P.C. Hooftlyceum trokken we wel met elkaar op, jongens en meisjes, en er werd ook wel eens gezoend, maar dan noemde je zo'n meisje toch niet je vriendinnetje.
Lees meer

Iki Freud Iki Freud

Ik zat in de klas van juffrouw De Nef, op wie ik zo dol was dat ik haar elke middag bij het weggaan een zoen gaf. In de hal zag ik Loïs, uit de parallelklas van juffrouw Stal.
Lees meer

Annemarie Oster Annemarie Oster

Ik woonde bij pleegouders in Amersfoort, het zal 1956 of 1957 zijn geweest, en ik verlangde naar Amsterdam. Daar speelde alles zich af, toneel, film, poëzie.
Lees meer

Henk van Kerkwijk Henk van Kerkwijk

Ik was overal nogal traag mee, ik kon ook pas op m'n achtste lezen. Zo'n dyslectisch kneusje. En als puber was ik zo'n langbenig, langarmig onzeker geval. Dat bleef ik een hele tijd.
Lees meer

Marcel Verreck Marcel Verreck

Ik kwam terecht op Uilenstede, de studentencampus, en kende verder niemand in de stad.
Lees meer

Karel Wasch Karel Wasch

Wij woonden op het Olympiaplein, niet ver van de mms, de middelbare meisjesschool, in de Gerrit van der Veenstraat. En daar begint het verhaal.
Lees meer

Jan Luitzen Jan Luitzen

Het was voorjaar 1982. Mijn jongere broer Wilco kwam aan met een ansichtkaart uit Parijs. Hij was niet zo'n studiehoofd en ik studeerde al, Nederlands, had Frans gehad op het gymnasium en kon dus lezen wat er stond.
Lees meer

Jan van Breda Jan van Breda

Het begon in 1975. Ik was al gay, ik scharrelde ook al wat in het rond, maar wat wist ik nou van homoseksualiteit? Ja, Henk Molenberg en Albert Mol, die kende ik van de televisie. Zo was ik niet.
Lees meer


index