Een Amsterdams leven in foto's

Eddy Posthuma de Boer

Zomer 2011 maakte ik een korte serie met fotograaf Eddy Posthuma de Boer (1931): "Een Amsterdams leven in foto’s." We praatten over zijn jonge jaren, hij maakte bij de herinner­ingen nieuwe foto’s.

eddy posthuma de boer - lees meer - singel Singel

"Hier aan het begin van het Singel, in het tweede huis van links, ben ik verwekt. Mijn vader was er filiaalhouder van de kruidenierszaak Van Amerongen".
Alle foto's EPdBLees meer

eddy posthuma de boer - lees meer - leerorkest sterman Leerorkest Sterman

"Je komt nu overal donkere mensen tegen, in veelvoud, en ik vind het prachtig. Het Leerorkest dat ik gefotografeerd heb in de Bijlmer, met kinderen van allerlei herkomst, vind ik inspirerend".
Lees meer

eddy posthuma de boer - lees meer - honkbal Honkbal

"Dit is Quick 3 tegen Terrasvogels 3. Terrasvogels won met 24-3, een echte wedstrijd is het niet geworden. Ik was de enige toeschouwer".
Lees meer

eddy posthuma de boer - lees meer - oorlog Oorlog

"Die boom op het Olympiaplein, een populier, stond er al in mijn jeugd. Dat is de Fanny Blankers-Koenboom, vind ik. Die heeft gezien hoe Fanny trainde op de atletiekbaan".
Lees meer

eddy posthuma de boer - lees meer - sarphatistraat Sarphatistraat

"Ik deed veel samen met Simon Vinkenoog en met hem ging ik dan ook naar de schrijver Nescio. Ik maakte twee foto's van hem, eentje met een poes en eentje dat hij met een brilletje op een boek leest".
Lees meer

eddy posthuma de boer - lees meer - leidseplein Leidseplein

"Ik kwam op het Leidseplein als late puber op de vlucht voor de sfeer in het ouderlijk huis".
Lees meer

eddy posthuma de boer - lees meer - bert haanstra Bert Haanstra

"Fotografie is één ding, daar hield ik me al mee bezig, maar mijn droom toen ik van de Vincent van Gogh-mulo kwam, was cameraman te worden".
Lees meer

eddy posthuma de boer - lees meer - eva besnyo Eva Besnyö

"Mijn eerste boxje had ik in de oorlog geruild tegen een pak lucifers. Zo'n pak met tien doosjes, uit de kruidenierszaak van mijn vader. Er was papierfilm bij, celluloid was niet te krijgen".
Lees meer


index