Series verschenen in Het Parool

Series in de krant hebben veelal weinig urgentie, althans als ik ze schrijf, maar ze geven wel structuur aan het journalistieke bestaan. En voor mij een prettige manier om zaken te melden die weinig met het nieuws te maken hebben maar wel iets zeggen over de tijdgeest.

parool series - alledaags communisme Alledaags communisme

"Het was een lelijk kindje. Maar het was wel mijn kindje." In het eerste kwartaal van 1994 schreef ik een serie over het alledaagse leven van Nederlandse communisten tijdens de Koude Oorlog: "Alledaags communisme".
Foto: Anefo/Bogaerts - 1 mei 1977Lees meer

parool series - opa en oma Opa en Oma

Van juni 2009 tot februari 2010 schreef ik een wekelijkse serie over herinneringen aan Amster­damse oma's en opa's.
Foto: placeholderLees meer

parool series - buurtwinkels Buurtwinkels

Naar aanleiding van een expositie in het Amsterdam Museum verscheen een serie over buurtwinkels. De ondernemer, de klandizie, het assortiment en vooral ook de geschiedenis van de winkel. De foto's zijn gemaakt door Peter Schrijnders.
Lees meer

parool series - standbeelden Standbeelden

Van februari tot oktober 2010 tot had ik een rubriek over Amsterdamse standbeelden. De foto’s zijn van Lida Goede. De stad heeft heel wat beelden.
Lees meer

parool series - de eerste Eerste Liefde

De serie Eerste Liefde verscheen in het voorjaar van 2011. Daarin ging het maar deels over de haken en ogen van de eerste schreden, het ging vooral over de tijdgeest.
Lees meer

parool series - eddy posthuma de boer Eddy Posthuma de Boer

Zomer 2011 maakte ik een korte serie met fotograaf Eddy Posthuma de Boer (1931): "Een Amsterdams leven in foto’s." We praatten over zijn jonge jaren, hij maakte bij de herinneringen nieuwe foto’s.
Lees meer

parool series - het amsterdamse lijflied Amsterdamse Lijflied

Najaar 2011 kozen Parool-lezers hun favoriete Amsterdamse lied uit een groslijst van honderd nummers. Luister en volg het wedstrijdverloop op de site van Het Parool.
Lees meer


index